Flyttbestyr.

Jag har sorterat, kasserat, paketerat och gått iväg till vår charity shop med ett par välfyllda kassar. Det är inte klokt vad man samlar på sig mycket märkliga saker på kort tid. Och då är det ändå inte så länge sedan som jag gick iväg till butiken med en massa köksgrejor som jag aldrig eller praktiskt taget aldrig använt. Nu tornar det upp sig elva välfyllda flyttkartonger, sex stora papperskassar plus ett par sopsäckar med kläder och annat mer oömt i. Nu skall jag sortera mina böcker, jag gissar att en del av dem får vandra vidare till butiken och andra hamnar nog omgående i soporna.

Vi har bestämt att flytta nu på fredag och lördag. Michael har två brorsöner som gärna vill tjäna en extra slant innan terminen börjar och en av deras kamraters far har en lastbil modell mindre som kompisen kör och han hjälper till att bära också.. Vi räknar med att klara av flytten genom att köra och lämna och hämta växelvis och nu skall jag börja köra över kartonger till min nya lägenhet och så kommer deras kartonger hit... Det hade varit enklare med att anlita flyttningsbyrå, men det var omöjligt att få tag i någon bil runt månadsskiftet, så vi klarar det själva. Som tur är, så har jag inga särskilt tunga eller stora möbler. Men innan vi kommer så långt, så finns det en hel del mer att göra.

Jag känner mig förväntansfull, dels för att jag får en lägenhet med större rymd och en utsikt mot båthamnen och delvis också över Themsen och så har jag ett nytt intressant jobb som väntar på mig. Det visade sig att jag känner två av dem som jobbar där och de är väldigt nöjda med sina arbetsförhållanden. Fran och Michael är också nöjda, de får en slant i mellanskillnad, får faktiskt gångavstånd till sina respektive jobb och räknar med att kunna komma till sitt lantställe kanske en timma snabbare. Som det är just nu, så får jag byta två gånger för att åka med kollektivtrafik ut till Canary Wharf, men när den nya linjen från Green Park som skall gå söder om Themsen och upp till Canary Wharf och norrut blir klar så blir det enkelt att ta sig dit. Och dessutom så kommer jag ju inte att vara så mycket i London heller.

Och det gjorde inget att det var ett förskräckligt busväder här för ett par dagar sedan. Jag fick riktigt mycket gjort då.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Möbler, facebook och vinterkyla.

En ledig dag!!!

Lördag morgon i Bryssel.