Inlägg

Visar inlägg från september, 2010

Snart är vi på väg.

På lördag bär det av. Först skulle vi ju åka förra lördagen, men det blev framflyttat. Vi reser från Heathrow 1105 och är framme 1435 lokal tid. Det betyder alltså 2½ timmas flygtid. Vi skall bo på ett hotell som heter Sofitel Budapest Szalloda och det skall ligga alldeles vid Donau med utsikt mot Buda Castle och The Chain Bridge. Har jag förstått saken rätt så ligger hotellet i Pest och slottet i Buda. Jag hade tänkt läsa på lite mer om staden, men vi fick ett rätt omfattande material att sätta oss in i, så det får vara tills vi är på plats och kan upptäcka staden själva. Vi, det är Martin Bearcroft, Vivien Hammond och jag. Vivien skall bara vara med den första veckan. Vi skall stanna i Budapest tre veckor, vara i London två och åka tillbaka två veckor. Det betyder alltså att det här uppdraget inte är slut förrän den 12 eller 13 november. Jag ser verkligen fram emot detta!

En arbetsvecka avklarad!

I måndags gjorde jag entré på mitt nya jobb. Arbetsuppgifterna kommer inte att skilja sig alltför dramatiskt från sånt som jag är van att ta tag i, men det är ändå mycket nytt som jag måste sätta mig in i, bl a en hel del EU-regler. Men det är definitivt på pluskontot att jag enbart kommer att arbeta inom EU-området, då har man ju ändå vissa gemensamma nämnare att rikta in sig på - även om de olika ländernas lagstiftning skiljer sig åt. Dessutom behöver man ju inte vränga ut och in på sig för att förstå olika länders kultur, ett visst gemensamt förhållningssätt till saker och ting bör vi väl ändå ha i Europa. Jag kanske får revidera den uppfattningen senare??? Nästa vecka blir det lite mer på allvar,  då skall jag läsa in mig på en hel del material som gäller just Ungern. Och sen bär det av till Budapest. Det skall bli spännande. I kväll har jag bjudit hit några vänner på en drink innan vi går till en restaurang här i närheten.  That´s all for now.

Sen sist

- har jag lyckats få det riktigt ok i min nya lägenhet, även med mina slitna vardagsrumsmöbler. Allt är på plats, det känns skönt att ha fått göra en utrensning av sådant som jag absolut inte behöver och nu ser jag fram emot nästa vecka och mitt nya jobb. Jag har köpt nya möbler, men de kommer inte att levereras förrän i mitten av oktober. Jag hoppas att det blir samtidigt som jag är hemma från jobbet i Budapest 2 veckor. Det blir en "buteljgrön" tresitsig lädersoffa med två fåtöljer till och ett soffbord i glas med metallstativ. Dessutom har jag köpt en "läsfåtölj" med pall och litet bord till. Den är bekväm som en gammaldags öronlappsfåtölj, men betydligt modernare i formspråket. Ja, det är alltid en början. När möblerna så småningom är på plats, så skall jag fundera på matta under soffgruppen, byte av matbordet och lampor som bättre passar in i miljön. Jag har hunnit med en del annat också, har varit i Marlborough och hälsat på Diana och Brian som flyttat till