Inlägg

Visar inlägg från juli, 2010

Oslo lördag förmiddag

Nu sitter jag och väntar på att de andra skall ringa och tala om att de är på väg in i Oslo. Det har regnat i natt, men nu är det uppehåll. Vädret tisdag-torsdag ser inte så lovande ut - regn på förmiddagen och uppklarnande mot eftermiddag och kväll, så det är inte helt hopplöst i alla fall. Mot slutet av veckan skall det bli bättre väder i alla fall. Jag har turistat i Oslo, museér, shopping, Viegelandsanlegget, rundtursbåt och guidad busstur. Den var riktigt, riktigt bra. Vi skall köra genom Drammen och Kongsberg och sedan mot Geilo men inte ända dit utan skall vika av i en dal och stanna vid något som heter Solheimstulen(?) och övernatta där. Det lär vara ett ställe med god, men något "lokalt exotisk" mat enligt Håkan. Vi få se när vi hörs nästa gång!

Norge väntar!

Nu sitter jag i ett regnigt London och försöker reda ut vad jag behöver ta med mig till fjällturerna i Norge. Jag skall sammanstråla med resten av gänget i Oslo på lördag, men när jag skulle boka biljett igår, så upptäckte jag att det fanns biljett för £89 ikväll halv åtta, så då slog jag till. När jag kollade vad biljetten kostade idag (tänk om den blivit ännu billigare...) så upptäckte jag att den kostade £199! Veckans klipp alltså. Mellanskillnaden lägger jag på hotellrum i Oslo, det kan vara trevligt att turista där ett par dagar. Vi blir åtta stycken, Camilla, Marika, Göran, Håkan, Tina, Fredrik B, hans bror Niklas och så jag på den första etappen som kommer att gå på Hardangervidda. Sen måste Camilla och Tina lämna oss men resten fortsätter sedan med en rundvandring i Jotunheimen. Väderutsikterna för nästa vecka ser ut att vara rätt hyggliga. Håkan har varit i de trakterna förr och har lagt en rutt så att vi kan sova över i fjällstugor. Men vi får bära med oss mat m m själva.

I de tusen sjöars land igen...

Nu fick jag en stund över och tillgång till en laptop, så då skriver jag väl några rader. Midsommaren firades på verkligen helsvenskt sätt ute på Blidö. Vi hade allt - till och med fint väder. Sen tog jag färjan över till H-fors och passade på att se staden utan ett tjockt lager av snö, åka ut till Sveaborg och kolla en del sevärdheter i H-fors utkanter. Just nu befinner jag mig på en i mina ögon oerhört exotisk plats, en liten ö i Saimen strax utanför Nyslott (eller Savonlinna) En av mina vänner från i vintras har där en gammal timmerhydda och bastu som har kompletterats med två små gäststugor i samma gamla, asketiska stil. Dricksvatten får man hämta på en bensinstation på fastlandet, disk- och färskvatten finns förstås i överflöd här omkring. Elektricitet? Jo ett litet dieseldrivet elverk för de viktigaste funktionerna. Det mobila bredbandet däremot, det fungerar utmärkt! Vi har gjort det man gör på ett sådant här ställe, bastat, badat, grillat, utforskat ön, försökt att få upp fis